Siyahların hayatı önemlidir ve Kıbrıs Batı Üniversitesi eşitlik konusunda kararlı

George Floyd’un polis memurunun dizinin altında öldürülmesi görüntüleri, küresel bir keder ve öfke patlamasına neden oldu. Birçok insan, son birkaç gün içinde örgütü bu konuda harekete geçmeye iten ırkçılığa karşı beyanlarda bulundu. Polisin bir kişiyi öldürme şekli yeterince acımasızdı, ancak tüm bu trajik hikayenin arkasına gizlenmiş olan ana nokta, ABD’deki insanların rağmen dünyanın geri kalanına gösterdikleri ırkçılıktı. Bu son olaylar ne kadar eşit olmayan bir dünyada yaşadığımızı gözler önüne serdi. Kıbrıs Batı Üniversitesi, ırkçılığa karşı olmadığımızı düşünen ve bu durumla ilgili bir adım atmamızı isteyen herkesten özür diliyor . Sadece biraz zaman geçmesini ve öfkesiz bir karar almamızı istedik .

Tüm Kuzey Kıbrıs gibi Kıbrıs Batı Üniversitesi’nin kesinlikle ırkçılığa karşı olduğunu ve dünyada herkes için eşit bir yaşam isteyen herkesin yanında duracağını söylemeliyiz. İnsanların nereden geldiklerine bakılmaksızın, derilerinin rengi ne olursa olsun, hangi dine sahip olurlarsa olsunlar, insan oldukları sürece onlara saygı duyuyoruz ve herkes için eşit bir toplum oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz.

Bu yüzden bugün tüm arkadaşlarımızın ve meslektaşlarımızın yanında duruyor ve Kuzey Kıbrıs’ın diğer insanları gibi “Siyahların hayatı önemlidir “protestosuna  katılıyoruz.

Protesto Yeri:  Daü Akdeniz kampüsü, Magusa

Zaman: 18:00